Beluister 6 uur durend nummer van The Flaming Lips

The Flaming Lips, een pop-, punk- en rockband uit Oklahoma, hebben al veertien studioalbums op hun naam staan. De groep was klaar voor een nieuwe uitdaging: een nummer maken dat maar liefst zes uren meesleept.

The Flaming Lips begonnen in 1983 aan hun verovering van de wereld. In 1986 was het eerste album, Hear It Is, een feit. De recentste plaat, nummer 14, heet The Dark Side of the Moon (2009). Dat doet uiteraard een belletje rinkelen. Het is dan ook een volledig nagespeelde versie van een van de bekendste albums van Pink Floyd. Dat doen ze in samenwerking met Stardeath, White Dwarfs, Henry Rollins en Peaches.

Een van hun bekendste hits komt uit het album At War with the Mystics uit 2006: The Yeah Yeah Yeah Song. Deze song duurt zo’n drie minuten. I Found this Star on the Ground, het allernieuwste van de groep, klinkt iets langer: een goeie zes uur lang kan u genieten van een en het zelfde nummer van The Flaming Lips. Beluister hier het eerste deel van de track. Het volledige nummer werd opgedeeld in drie delen om het via Soundcloud online te plaatsen.(JH)

Wat vindt u ervan? Laat het ons weten!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content