Belgische r&b-belofte Tsar B lanceert eerste videoclip

Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Tsar B, onlangs al door Knack Focus getipt als ‘de nieuwe indiequeen’, heeft haar debuutsingle Escalate van een videoclip voorzien. Het is een cinematografisch hoogstandje van de beeldenstormer die eerder met Balthazar en Absynthe Minded werkte.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘De jacht van de donkere wezens en de onbevreesdheid van de mystery dancer weerspiegelen de kracht die de song in zich draagt’, licht Justine Bourgeus, de violiste van School is Cool die nu dus solo actief is onder de noemer Tsar B, de clip toe.

De video, een eigen concept van Bourgeus, werd in Lissabon opgenomen en geregisseerd door Maximiliaan Dierickx, die eerder clips maakte voor onder meer Balthazar, Absynthe Minded, Baloji en The Subs.

U kunt Tsar B kennen van haar duet met Oscar and the Wolf op de geluidsband van Adil El Arbi en Bilall Fallahs Black. Haar eigen muziek ligt in het verlengde van de r&b van FKA twigs, maar dan overgoten met een oriëntaals sausje. ‘Ik heb een voorliefde voor oosterse klanken, die vaak veel kleurrijker en verrassender zijn dan westerse’, vertelde Bourgeus zopas in Knack Focus. ‘Die geluiden raakten me als kind al: iedere dag zat ik de soundtrack van Aladdin mee te kwelen.’

Belgische r&b-belofte Tsar B lanceert eerste videoclip
© Alexander Popelier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content