Belgische Gloria Boateng wint plaatsje op Hongaars Sziget Festival

De jonge Belgische singer-songwriter en rapster Gloria Boateng heeft een plaats op het Sziget Festival in Hongarije veroverd. Dat was de inzet van een wedstrijd die Sziget samen met jongerenreisoperator Jeka vzw organiseerde.

Singer-songwriter/rapster Gloria Boateng heeft een plaats op het Sziget Festival in Hongarije veroverd. Dat was de inzet van een wedstrijd die Sziget samen met jongerenreisoperator Jeka vzw organiseerde. Meer dan 300 groepen schreven zich in. Vijf gingen naar de finale. Eentje won.
De 25-jarige Ghanese Belgische stond voor een jury in het Depot in Leuven. Samen met haar liveband speelde ze de vier andere kandidaten van de planken. Dat deed ze door een frisse combinatie van alternatieve hiphopbeats, een bezielde soulstem en gevoelige, ritmische raps. “Music is my food in the kitchen, my medication when I’m sick in my brains”, rapt ze in ‘I Believe’. Geloven we graag, ze schrijft al muziek sinds haar dertiende.

Haar passie werd alleszins beloond. In 2009 won ze de KifKif Awards in de categorie muziek. Ook op Humo’s Rock Rally schopte het in 2010 als buitenbeentje tot de finale.

Haar samenwerkingen met bands uit verschillende genres verlegden haar muzikale grenzen. Zo had je de electropunk van The Waxdolls en de funky afrobeat van BRZZVLL. Met die laatste gaf ze het startschot van Couleur Café 2011. Dat is natuurlijk niet haar enige verdienste. Macy Gray, Nneka, Selah Sue, The Roots: het zijn maar enkele namen waarmee ze het podium deelde.

Momenteel werkt ze aan haar debuut-EP. Op Sziget zal ze samen met de Belgen Stromae, Girls in Hawaii en Juntacadáveres het publiek proberen te bekoren. Ze krijgt daarbij een intensieve coaching van muzieklabo Noise Gate.

Sziget Festival vindt plaats van 11 tot 18 augustus. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content