Belgische Baloji krijgt hulp van Bono op Coachella

© AF Belem / Bruno Pellerin

Baloji, ex-frontman de rapgroep Starflam, speelde op het Rolling Stone-feest op het Californische festival Coachella. Tijdens het optreden haalde hij de Ierse U2-zanger uit het publiek en zong samen met hem de rest van het nummer.

De Belgisch-Congolese Baloji stond zaterdag 13 april op het Studio Africa-feest van het Amerikaanse muziekmagazine Rolling Stone op het festival Coachella. Tijdens het optreden merkte hij Bono op in het publiek. Baloji haalde de Ierse frontman van U2, en co-host van de avond, mee op het podium en overtuigde hem mee te zingen en te dansen.

Rolling Stone organiseert Studio Africa elk jaar in de Californische woestijn. Het doel is om op die manier Afrikaanse en Westerse muzikanten dichter bij elkaar te brengen. Na Baloji stond er nog een dj-set van Solange Knowles op het programma.

Baloji stond vroeger bekend als MC Balo en zette zijn eerste stappen in de muziekscene als lid van de rapgroep Starflam. In 2004 viel de groep uiteen en draaide Baloji muziek de rug toe. Zijn comeback maakte hij in 2008 met het album ‘Hotel Impala’ en een nieuwe stijl als funky, Afrikaanse singer-songwriter. Momenteel is hij bezig met de opnames van zijn derde album ‘Kaniama Avenue’, dat dit jaar moet uitkomen. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content