België maakt zich op voor groots zangfeest voor het klimaat

Zaterdag 22 en zondag 23 september wordt op ongeveer 180 plaatsen in België een zangbetoging gehouden tegen de opwarming van de aarde. ‘Sing for the Climate’ moet de grootste zangmanifestatie ooit worden.

‘Sing for the Climate’ wordt georganiseerd door filmregisseur en tv-figuur Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie. Op minstens 180 steden en gemeenten in België wordt dit weekend al zingend de klimaatopwarming aangekaart, en vooral het gebrek aan maatregelen er rond.

‘Met een verenigde stem vragen we aan lokale, nationale en internationale politici en beleidsmakers dringend werk te maken van een rechtvaardig en mondiaal klimaatakkoord’, klinkt het bij de initiatiefnemers. ‘Wij zijn beu te moeten wachten.’

In Gent vindt de actie plaats op zaterdag om 15 uur op het Sint-Pietersplein. Onder meer Walter De Buck, Luc De Vos en Lady Linn zijn van de partij. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen op hetzelfde moment het nummer ‘Do it now’ zingen. De verschillende zangmomenten worden gefilmd en nadien verwerkt tot één grote clip, die naar de internationale klimaatconferentie in Doha wordt gestuurd.

Balthazar daagt Antwerpen uit

Om het evenement nog wat kracht bij te zetten heeft Nic Balthazar, die eerder al klimaatmanifestaties zoals ‘The Big Ask’ en ‘The Big Ask Again’ organiseerde, op de jongerenzender Studio Brussel de stad Antwerpen ‘sportief’ uitgedaagd om beter te doen dan ‘zijn’ Gent dat voorlopig de meeste inschrijvingen heeft.

Gent verwacht zo’n 10.000 ‘zangbetogers’ op het Sint-Pietersplein, Antwerpen ongeveer 5.000 in Park Spoor. Aalst staat voorlopig op nummer twee qua aantal inschrijvingen. Voor alle duidelijkheid: inschrijven is niet verplicht. Iedereen kan gewoon afzakken een bijkomst om zijn/haar zangstem te geven aan het klimaat.

‘Do it now’ is gebaseerd op de populaire Italiaanse melodie ‘Bella Ciao’. Stef Kamil Carlens, bekend van Zita Swoon, gaf het nummer een hedendaagse arrangement. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content