Bedenker van ‘The Wire’ schrijft musical over The Pogues

David Simon, de man achter de hitserie ‘The Wire’, verrast met een musical over de punkgroep The Pogues.

De bedenker van HBO-series zoals ‘The Wire’ en ‘Treme’ gooit het over een andere boeg met een musical over de folkpunkers van The Pogues. Simon zou naar verluidt al een eerste versie van het script hebben ingeleverd bij het Ierse theatergezelschap Druid. Wanneer de musical er komt is echter nog niet bekend. Ook over de inhoud is nog niets vrijgegeven, behalve het feit dat het verhaal zich baseert op de liedjesteksten van The Pogues.

David Simon zou aan de musical gewerkt hebben met Phil Chevron, een bandlid van de punkgroep, tot deze in oktober aan kanker bezweek.

Het nieuws dat de bedenker en schrijver van hitseries zich waagt aan een musical over The Pogues komt niet helemaal als een verrassing. Op zijn persoonlijke website uitte Simon al eerder zijn enthousiasme over de band en het personage Jimmy McNulty uit ‘The Wire’ is fan van de groep. ‘Body of an American’ van The Pogues wordt dan ook in drie afleveringen van de hitserie gebruikt. Peter ‘Spider’ Stacy, een bandlid van de groep, speelt bovendien mee in ‘Treme’.

Volgens de Evening Herald uit Dublin zou het nog jaren duren vooraleer de musical er effectief komt. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content