Beatles-museum vraagt steun aan Paul McCartney

© Reuters

De medewerkers van het Beatles-museum in de Duitse stad Hamburg hebben gewezen Beatle Paul McCartney om hulp gevraagd.

In een filmpje op YouTube richten ze zich tot de zanger en leggen ze hem uit waarom hun museum, dat met de sluiting wordt bedreigd, zo belangrijk is. “Alstublieft, als u een of andere mogelijkheid ziet om ons te ondersteunen, laat het ons dan weten”, luidt het verzoek in het filmpje. Voorts bevat de clip – op de tonen van “With a Little Help from My Friends” – beelden van het museum dat wellicht op 30 juni de deuren zal sluiten.

Ondanks de grote gele duikboot die aan de gevel van het gebouw hangt, slaagde het museum er niet in voldoende bezoekers aan te trekken. In plaats van de verwachte 200.000, komen er jaarlijkse 50.000 bezoekers naar het museum. Daardoor wordt er volgens de organisatoren ieder jaar ongeveer 500.0000 euro verlies geleden.

De stad Hamburg speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van The Fab Four. De jonge popgroep, toen nog met vijf leden, verbleef voor zijn doorbraak een tijdlang in de havenstad en speelde er in verschillende clubs langs de beruchte Reeperbahn. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content