Beatles-medewerker “Magic Alex” overleden in Athene

De Griek Alexis Mardas is vrijdag dood aangetroffen in zijn appartement in Athene. In de jaren zestig was hij een nauwe medewerker van de Beatles, die hem de bijnaam “Magic Alex” gaven.

De 74-jarige was volgens zijn entourage ziek en stierf volgens een politiebron “heel waarschijnlijk een natuurlijke dood”.

Zijn lichaam werd aangetroffen in zijn appartement in de chique wijk Kolonaki in Athene, nadat bezorgde familieleden meldden hem al even niet meer gezien te hebben.

In de jaren 60 was hij een naaste medewerker van de Beatles, als directeur van hun bedrijf Apple Electronics. Hij was vooral erg hecht met John Lennon, die hem in die periode de bijnaam “Magic Alex” gaf.

In 1968 vergezelde hij de Beatles op hun reis naar de Indiase kloostergemeenschap van de yogagoeroe Maharis. Hij was ook te zien in de film Magical Mystery Tour, de televisiefilm van The Beatles uit 1967.

In de jaren zeventig verdween hij uit de entourage van de groep om een carrière als elektronisch consultant te beginnen. In de jaren negentig keerde hij terug naar Griekenland, waar hij een bekend figuur werd. In 1993 was hij kort getrouwd met de actrice Tania Tripi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content