Beady Eye werkt aan nieuw album

© Koen Keppens

Beady Eye, de band rond Oasiszanger Liam Gallagher, werkt aan een opvolger voor de debuutplaat ‘Different Gear, Still Speeding’.

Beady Eye is de studio ingetrokken om hun tweede album op te nemen. Dat staat op hun website te lezen. Voor de nieuwe plaat werken ze samen met producer Dave Sitek. Een verrassende keuze: Sitek speelt in TV On The Radio en werkte in New York ook samen met experimentele bands. Hij producete ook materiaal van Yeah Yeah Yeahs, Foals en Scarlett Johansson, bands die een andere muziekstijl hebben dan Beady Eye.

De eeuwige vraag
Beady Eye ontstond in 2009 toen Noel Gallagher Oasis verliet na de zoveelste ruzie met zijn broer Liam. Liam ging met de overige bandleden verder onder de naam ‘Beady Eye’. Hun debuutalbum ‘Different Gear, Still Speeding’ werd niet al te enthousiast onthaald en haalde niet het niveau van Oasis. Logisch, aangezien Noel de grote songschrijver van de twee broers is en hits als ‘Wonderwall’ en ‘Live Forever’ schreef.

Op de eeuwige vraag of er alsnog een Oasisreünie komt, heeft ook Andy Bell – gitarist bij Beady Eye en basgitarist bij Oasis – geen panklaar antwoord. “Ik hoop het alleszins, het leven is veel te kort om Oasis niet terug bij elkaar te brengen. Maar of ik het echt zie gebeuren? Op dit moment niet, neen. Het hangt volledig van de twee broers af. Als ze er geen zin in hebben, moeten ze er ook niet toe gedwongen worden.”

Beide protagonisten spreken elkaar alvast tegen: Liam zei onlangs nog dat hij een Oasisreünie wil in 2015, Noel wil daar niets van wil weten.

De opvolger voor ‘Different Gear, Still Speeding’ heeft voorlopig geen titel en wordt in 2013 verwacht. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content