Bassist Donald Dunn overleden

Donald Dunn was bekend als bassist van de Blues Brothers Band en speelde in de legendarische rockband Booker T. & the M.G.’s.

Donald Dunn, bekend als bassist van de Blues Brothers Band, is overleden. Donald “Duck” Dunn speelde in de legendarische rockband Booker T. & the M.G.’s. en trad op met onder meer Neil Young, Eric Clapton, Bob Dylan, Tom Petty en Rod Stewart.
Dunn werd geboren in Memphis, Tennessee, en kreeg de bijnaam “Duck” toen hij als kind naar Disney-films keek. Hij raakte bevriend met gitarist Steve Cropper, die later één van de oprichters van Booker T. & the M.G.’s was. Hij bleef zijn leven lang met Cropper bevriend. Voor zijn werk met Booker T. & the M.G.’s kreeg Dunn in 2007 een Lifetime Achievement Grammy award.

Dunn was tevens de bassist van de Blues Brothers Band. Hij speelde in die hoedanigheid zichzelf in de gelijknamige film over de band uit 1980. De 70-jarige bassist overleed tijdens de nacht van zaterdag op zondag, na een optreden in Tokio. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content