Barefoot: een eigenzinnig festival op blote voeten

Barefoot 2014 © Mike Steegmans

Kunstenares Charlotte De Cock organiseert deze zomer opnieuw Barefoot festival, a.k.a. het meest excentrieke festival van ons land. Of stond je eerder dit jaar al met je blote voeten in het gras, verkleed als vrije vogel te dansen op technobeats terwijl je een kunstinstallatie aan het bewonderen was?

Een excentriek festival waar kunst, muziek en creativiteit elkaar ontmoeten: zo kan je Barefoot het best omschrijven. Voor organisatrice Charlotte De Cock is Barefoot al drie jaar lang haar jaarlijkse creatieve uitlaatklep. De Antwerpse kunstenares ontwerpt, bouwt en organiseert het festival zelf én staat doorheen de dag ook nog eens achter de draaitafels.

“Ik probeer met Barefoot elk jaar een nieuwe beleving te creëren. Vele festivals draaien enkel rond muziek of feesten, maar op Barefoot staat de ervaring centraal. Door zelf de podia te bouwen, door met handgemaakte decoratie en kunstcollectieven te werken en door een unieke dresscode in te voeren, proberen we bezoekers iets excentrieks voor te schotelen dat ze nog niet hebben meegemaakt.” aldus Charlotte De Cock.

Burning Man

De Antwerpse haalde haar mosterd bij het Amerikaanse Burning Man, dat al jaren uitpakt met kunstzinnige podia en excentrieke line-ups. Ook de één-met-de-natuur-filosofie wordt doorgetrokken op Barefoot: de standen zijn er opgebouwd uit gerecycleerde materialen en je kan er even uitrusten op banken die gemaakt zijn van beschilderde tractorbanden.

Charlotte De Cock
Charlotte De Cock© Mike Steegmans

De kunstinstallatie wordt dit jaar verzorgd door Georges Cuvillier (BE) die een 20m lange tunnel zal bouwen met bamboestammen die tot 11m hoog reiken. Nachtcollectief wordt ingeschakeld om een permanente zonsondergang te ensceneren met behulp van een speciaal lichtspel. De vroege vogels kunnen zelfs deelnemen aan een yoga-brunch sessie onder leiding van Nina De Man.

Er zal natuurlijk ook gedanst worden. Headliner dit jaar is het Italiaanse Agents of time, bijgestaan door o.a. Maya Cox, Renee, Vision Machine, Audio Boulevard, Charlotte De Cock zelf en anderen.

Droomlocatie

Geïntrigeerd door het mystieke festival? Dan kan je er op 1 augustus bij zijn in het prachtige Nachtegalenpark in Antwerpen. Tenminste, als je de dresscode ‘Free as a bird’ respecteert. Tickets kan je bestellen via www.barefootevents.be. Wie enkel wil deelnemen aan de yogasessie betaalt €10, voor de festivalgangers is deze sessie inbegrepen in het ticket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content