Band van de dag #4: FKA Twigs

FKA Twigs is de rijzende ster in de Britse electronica. De 25-jarige Londense werd opgenomen in de ‘Sound of 2014’ met de meest beloftevolle artiesten voor het komende jaar. Een naam om te onthouden dus.

In de categorie debutanten met een streepje voor: FKA Twigs, het alias van de eigenzinnige zangeres en producer Tahliah Barnett. De 25-jarige Britse met Spaanse en Jamaicaanse roots verhuisde zeven jaar geleden van het landelijke Gloucestershire naar Londen om balletdanseres te worden, maar zag gaandeweg meer in samplers en abstracte r&b dan in pointes en zwanenmeren.

Na de release in eigen beheer van haar debuut-ep – en de cover van iD – in 2012 werd ze binnengehaald bij Young Turks, het label van onder andere The xx, SBTRKT en Wavves. Met EP2, een briljant vierluik waarop ze dreigende, kabbelende maar vooral hoogst aanstekelijke composities combineert met sexy vocals (getuige de single ‘Papi Pacify’), plaatste de Londense zich nog meer in de kijker. Voor deze plaat werkte ze samen met producer Arca, die ook knoppenwerk leverde voor Kanye West’s veelbesproken laatste langspeler.

FKA Twigs werd beloond met een plek in de prestigieuze longlist van ‘Sound of 2014’ die nieuw, opkomend muziektalent voor 2014 oplijst. Sam Smith won uiteindelijk de onderscheiding van meest beloftevolle artiest, maar ook deze FKA Twigs belooft niets dan goeds voor het komende jaar. Een veelbelovende naam om te onthouden. (JB/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content