Balthazar en Tourist LeMC hebben meeste nominaties voor MIA’s op zak

© wvv

Op donderdag 21 januari worden naar jaarlijkse traditie de Music Industry Awards uitgereikt. Het publiek en de muzieksector bepalen wie een award binnenhaalt. Grootste kanshebbers zijn alvast Balthazar en Tourist LeMC, die elk vijf nominaties achter hun naam kregen.

Nieuwkomer Tourist LeMC mag trots zijn op zijn nominaties voor ‘Doorbraak’, ‘Nederlandstalig’, ‘Solo Man’, ‘Album’ en ‘Auteur/Componist’. Balthazar komt dan weer 5 keer voor in de categorieën ‘Alternative’, ‘Groep’, ‘Live’, ‘Videoclip’ en ‘Album’. In deze laatste categorie wist Balthazar al twee keer een MIA mee naar huis te nemen. De eerlijkheid gebiedt ons ook te zeggen dat de videoclip van ‘Bunker’ het werk is van het Brusselse trio Vuurwerk.

Oscar And The Wolf, veelvoudig winnaar van vorig jaar, is 3 keer genomineerd. Dat geldt ook voor Lost Frequencies, Emma Bale, Stan Van Samang, Selah Sue en Dimitri Vegas & Like Mike. Het publiek kan vanaf vandaag tot en met zondag 20 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën ‘Solo Man’, ‘Solo Vrouw’, ‘Doorbraak’, ‘Pop’, ‘Groep’, ‘Alternative’, ‘Dance’, ‘Nederlandstalig’ en ‘Vlaams Populair’.

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën ‘Album’, ‘Artwork’, ‘Auteur/Componist’, ‘Live Act’, ‘Muzikant’ en ‘Videoclip’ mee naar huis neemt. De award voor ‘Hit van het jaar’ wordt nog de avond zelf bepaald, want de Eén-kijker kan tijdens de show stemmen. Genomineerden zijn Emma Bale met ‘All I Want’, Stan Van Samang met ‘Een ster’, Dimitri Vegas & Like Mike met ‘Higher place’ en Lost Frequencies ft. Janieck Devy met ‘Reality’.

De MIA’s 2015, op donderdag 21 januari live om 20.40 uur op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content