Axel Hirsoux niet naar finale Eurovisiesongfestival

© Belga

Axel Hirsoux heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. In de eerste halve finale was de Belgische inzending niet bij de beste tien.

Hirsoux vertolkte de ballade ‘Mother’ als tiende van de zestien deelnemers in deze eerste halve finale. Na telling van de punten van de jury’s viel Axel Hirsoux uit de boot voor de finale van de Europese liedjeswedstrijd. “Ik heb mijn best gedaan. Dank je voor alle steun en proficiat aan alle kandidaten van vanavond”, reageerde de zanger kort op Facebook.

Montenegro, Hongarije, Rusland (op gejoel onthaald door het publiek), Armenië, Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden, Nederland en als laatste IJsland kaapten wel een finaleticket weg.

Donderdag volgt de tweede halve finale. Vijf ‘grote’ landen (Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië) en titelverdediger Denemarken plaatsten zich rechtstreeks voor de finale van zaterdag. Dan worden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content