Autopsie Prince: geen tekenen van trauma, geen aanwijzing voor zelfdoding

Prince © REUTERS
Rudi Rotthier
Rudi Rotthier Knack-correspondent in de Verenigde Staten

De resultaten van de autopsie op popartiest Prince zullen nog enkele weken op zich laten wachten maar in afwachting gaf politiesheriff Jim Olson aan dat er geen reden was om aan te nemen dat het om zelfdoding ging en dat er geen verwondingen bij Prince werden vastgesteld.

Donderdagochtend konden medewerkers de muzikant niet bereiken. Daarop trokken ze naar Paisley Park waar ze Prince levenloos in een lift aantroffen. Na de noodoproep probeerden hulpverleners de popster even te reanimeren, maar zonder succes. Er werd volgens de sheriff geen medicijn toegediend dat na overdosissen wordt toegediend.

De popartiest was voor zover bekend alleen thuis tot zijn medewerkers langskwamen, aldus sheriff Jim Olson van Carver County: “Prince is een persoon die erg op zijn privacy was gesteld, en ik denk niet dat het ongewoon was voor hem om alleen te zijn”.

Het is op dit ogenblik niet duidelijk of hij de vorige avond overleed dan wel donderdagochtend. Hij werd woensdagavond rond 20 uur “door een kennis thuis afgezet”, en voor het laatst in levende lijve gezien.

De lijkschouwing gebeurde grondig en de resultaten kunnen nog enkele weken vergen, zei de sheriff, en in afwachting wil hij niet meer zeggen, behalve dat er geen duidelijk teken was van lichamelijk letsel, en geen reden was om van zelfdoding uit te gaan. Het lichaam is vrijgegeven aan de familie.

Heupoperatie

Een week voor zijn overlijden was Prince, na concerten in Atlanta, tijdens een noodstop van zijn privévliegtuig met spoed behandeld in Illinois. De precieze reden van die spoedbehandeling is niet bekendgemaakt, maar wordt door de diensten van Carver County onderzocht, aldus Olson. Prince kon toen na 3 uur behandeling zijn reis verderzetten.

Op berichten in de Amerikaanse pers dat Prince pijnstillers zou genomen hebben na een heupoperatie, en de voorbije dagen herhaaldelijk op bezoek was gegaan bij Walgreens, een apotheek, wilde de sheriff niet ingaan. Ook dat wordt onderzocht, zei hij.

Wie met vragen zit over zelfmoord, kan terecht bij:

De Zelfmoordlijn1813

www.zelfmoord1813.be

Tele-Onthaal106

www.tele-onthaal.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content