Australië neemt eenmalig deel aan 60ste Eurovisiesongfestival

Conchita Wurst won met het liedje "Rise Like a Phoenix" de 59ste editie van het Eurovisiesongfestival in het Deense Kopenhagen. © BELGA

Verrassend nieuws over het meest kitscherige liedjesfeest. Australië zal op 23 mei in Wenen eenmalig deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival.

Om de zestigste editie van het songfestival een extra feestelijk tintje te geven, hebben de organisatoren EBU (European Broadcasting Union) en de Oostenrijkse openbare omroep ORF beslist om een uitnodiging naar de Australische omroep SBS te sturen. Daarmee komt het aantal deelnemende landen op veertig.

Volgens de organisatoren gaat het om een eenmalige gebeurtenis, al bestaat volgens de Britse krant The Guardian wel de kans dat Australië terugkeert als het de wedstrijd wint. “SBS heeft het Eurovisiesongfestival al gedurende meer dan 30 jaar uitgezonden. En we hebben gezien hoe de Australische liefde voor de liedjeswedstrijd gegroeid is in al die jaren”, zegt Michael Ebeid van SBS.

Als eenmalige deelnemer is Australië overigens meteen geplaatst voor de finale, waarin zal worden beslist wie de opvolger wordt van Conchita Wurst. Maar er mag Down Under ook gestemd worden tijdens de twee halve finales, die op 19 mei (wanneer de Belgische kandidaat Loïc Nottet aantreedt) en 21 mei plaatsvinden. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content