Argentinië vaardigt aanhoudingsbevel uit tegen Justin Bieber

Justin Bieber © Reuters

Het jeugdidool wordt in Argentinië vervolgd wegens geweldpleging tegen een fotograaf. De feiten dateren van 2013.

Een Argentijnse rechter heeft aan Interpol gevraagd om een internationaal aanhoudingsbevel tegen de Canadese zanger Justin Bieber uit te vaardigen. Het jeugdidool wordt in het Latijns-Amerikaanse land vervolgd omdat hij in 2013 in Buenos Aires geweld zou gebruikt hebben tegen een fotograaf.

“Omdat hij nooit is ingegaan op de oproepen van de rechter, hebben we nu om zijn arrestatie gevraagd”, zo verklaart Maria Soledad Nieto, een medewerkster van de magistraat Alberto Banos. Het verzoek werd woensdag naar Interpol verstuurd, zo klinkt het nog.

Een Argentijnse fotograaf stelt dat hij in 2013 aan de ingang van een nachtclub in de wijk Palermo door Bieber werd aangevallen. Op vraag van de zanger werd toen ook zijn fotocamera en zijn mobiele telefoon afgenomen. Ook een van de lijfwachten van Justin Bieber moet zich daarvoor verantwoorden.

In november 2014 had de jonge zanger zestig dagen de tijd gekregen om zich aan te bieden bij de rechter. Maar omdat Bieber nooit gehoor gaf aan die oproep, werd beslist om over te gaan tot het uitvaardigen van een aanhoudingsbevel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content