Arctic Monkeys zien het groots

Alex Turner en co geven twee gigantische concerten in hun thuishaven Sheffield.

De Arctic Monkeys hebben aangekondigd dat ze twee grote concerten zullen geven in hun hometown Sheffield. Op 10 en 11 juni zullen ze in een speciaal ontworpen tent op de Sheffield Don Valley Bowl voor ongeveer 90.000 mensen spelen.


Miles Kane, die samen met Monkeys-frontman Turner deel uitmaakt van The Last Shadow Puppets, zal op beide data solo het voorprogramma verzorgen. Op 10 juni vervolledigen The Vaccines en Dead Sons de affiche, op 11 juni is het de beurt aan Anna Calvi en Mabel Love. Tickets kan je vanaf 11 februari bestellen op de site van de Arctic Monkeys.


Het zijn drukke tijden voor Alex Turner. Momenteel werkt hij met de Arctic Monkeys een vierde album in Los Angeles af. Daarnaast komt volgende maand zijn eerste soloplaat ‘Submarine’ uit. Het album bevat zes nummers en vormen de soundtrack voor Richard Ayoade’s gelijknamige film, die furore maakte op het Sundance Filmfestival. Ook Alex’ groepsgenoten van The Last Shadow Puppets laten weten snel aan een nieuw album te willen beginnen. Hun debuut ‘The Age of Understatement’ dateert immers al van 2008.Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content