Amy Winehouse overleden

De Britse zangeres Amy Winehouse (27) werd dood aangetroffen in haar Londonse flat . Haar doodsoorzaak zal binnen vier weken gekend zijn.

Verschillende Britse kranten melden het overlijden van de zangeres op hun website. Winehouse worstelde al langer met een alcohol- en drugsverslaving die haar carrière de jongste jaren overschaduwde. Details over haar dood zijn er nog niet.


Het lichaam van de 27-jarige zangeres werd door de politie teruggevonden in haar appartement aan Camden Square in Noord-Londen. Die was opgeroepen na een melding bij de alarmcentrale. De doodsoorzaak van de Britse soulzangeres zal pas binnen twee tot vier weken bekend zijn, meldt Scotland Yard. De lijkschouwing op maandag kon geen doodsoorzaak aanduiden en dus is het wachten op de resultaten van het toxicologisch onderzoek. Kort nadat haar dood bekend raakte, gonsde het al van de geruchten dat Winehouse aan een overdosis gestorven zou zijn.

Drugs en drank

Dit jaar ondernam Winehouse opnieuw een poging om af te kicken, maar ze herviel en moest haar recentste tour annuleren, nadat ze op een concert in Servië uitgejouwd werd. Winehouse was te dronken om te zingen, stamelde anderhalf uur in de micro en verliet het podium. Ook haar relatie met notoir drankorgel en junk Pete Doherty, die een tijd bij haar inwoonde, zorgde vaak voor commotie.

Winehouse maakt nu deel uit van de zogenaamde 27 Club, een groepje invloedrijke muzikanten die allemaal stierven op hun 27ste. Eerder gingen Kurt Cobain, Janis Joplin, Jim Morrison en Jimi Hendrix haar al voor.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Internationaal succes

Met haar debuutalbum, Frank, oogstte ze op 20-jarige leeftijd veel bijval. Haar grote doorbraak kwam er in 2006, met het album Back to Black. Daarvoor kreeg ze vijf Grammy Awards. (Belga/TS/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content