Amy Macdonald en Hiromi eerste namen voor Night of the Proms

© Reuters

De Schotse singer-songwriter Amy Macdonald en de Japanse pianiste en jazzcomponiste Hiromi zijn de eerste namen op de affiche van the Night of the Proms. De 29ste editie van het evenement in het Antwerpse Sportpaleis vindt plaats op 7, 8 en 9 november.

De Schotse singer-songwriter Amy Macdonald (25) en de Japanse pianiste en jazzcomponiste Hiromi (34) zijn de eerste namen op de affiche van the Night of the Proms. De 29ste editie van het evenement in het Antwerpse Sportpaleis vindt plaats op 7, 8 en 9 november.

“Amy Macdonald past perfect in het plaatje van de opfrissing die the Night of the Proms de voorbije jaren heeft gekregen: voor het eerst staat een popartiest op het podium die jonger is dan het evenement zelf”, luidt het in een mededeling.

Macdonald scoorde in 2008 met het album en het gelijknamige nummer ‘This Is The Life’. De single was de best verkopende in ons land dat jaar. Ook met haar volgende albums ‘A Curious Thing’ (2010) en ‘Life In A Beautiful Light’ (2012) haalde ze de aandacht naar zich toe.

Hiromi is volgens de organisatie een “eigenzinnige Japanse pianiste barstensvol energie en talent”, die sinds 2006 door de pers “het ‘wonderkind van de Jazz-Fusion-Rock’ wordt genoemd”. Op de 29ste editie is, na een jaar afwezigheid, ook het koor Fine Fleur opnieuw present. Uiteraard zal ook “Mister Proms” John Miles niet op het appel ontbreken. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content