Amerikaanse funkzangeres Betty Davis overleden

. © Getty Images

De Amerikaanse zangeres Betty Davis is woensdag overleden, meldt muziekblad Rolling Stone. De zangeres, die gold als een icoon binnen het funkgenre, stierf een natuurlijke dood. Davis werd 77 jaar.

Davis, die van 1968 tot 1969 een jaar getrouwd was met de befaamde jazztrompettist Miles Davis, was vooral in de jaren zestig en zeventig actief als zangeres. Het grootste deel van haar muziek maakte ze tussen 1964 en 1975. In 1973 bracht ze het album ‘Betty Davis’ uit. In de twee jaar daarna volgden respectievelijk ‘They Say I’m Different’ en ‘Nasty Gal’.

Davis stond bekend om haar uitdagende teksten, zoals in de nummers ‘Shut Off the Light’ en ‘If I’m in Luck I Might Get Picked Up’. Sommige nummers werden zo controversieel gevonden dat ze niet werden gedraaid op radiostations en op televisie.

Davis bracht in 2019 voor het laatst een nummer uit, ‘A Little Bit Hot Tonight’. Davis schreef en produceerde het nummer, maar de zang liet zij over aan haar vriendin Danielle Maggio.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content