Amerikaanse Broadwaycomponist Stephen Sondheim overleden

Stephen Sondheim © Getty

De beroemde Broadwaycomponist en tekstschrijver Stephen Sondheim is overleden op 91-jarige leeftijd. Dat meldt The New York Times op basis van een verklaring van Sondheims advocaat en vriend F. Richard Pappas. Hij was onder meer bekend voor zijn werk voor West Side Story en Sweeney Todd.

Volgens Pappas overleed Sondheim, die geboren werd op 22 maart 1930 in New York, vrijdagochtend plots in zijn huis in Roxbury (Connecticut). Daags voordien vierde hij nog Thanksgiving Day met zijn familie.

Sondheim – een pupil van de bekende componist Oscar Hammerstein – groeide zelf uit tot een van Broadways bekendste componisten. Hij was ook een van de weinigen die vaak zowel tekst als muziek schreef voor musicals. Bekende musicals die Sondheim componeerde zijn onder meer “A Little Night Music”, “Sweeney Todd”, “Sunday in the Park with George” en “Into the Woods”. Voor met name “West Side Story” en “Gypsy” schreef hij teksten.

In de loop van zijn carrière won Sondheim acht Grammy Awards (muziekprijzen), negen Tony Awards (theaterprijzen), een Oscar en een Pulitzer. In 2015 kende toenmalig Amerikaans president Barack Obama hem een Presidential Medal of Freedom toe, de hoogste onderscheiding in de Verenigde Staten voor burgers. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content