Amenra hypnotiseert bomvolle Metaldome

Amenra © Piet Goethals

In een interview met Knack Focus zei Amenra-frontman Colin Van Eeckhout dat het ‘dweilen met de kraan open’ ging worden op Graspop. De alternatief atmosferische sludgemetal uit Kortrijk slaagde daar alleszins goed in, vulde de Metaldome tot de nok en kreeg zelfs de meer dronken metalheads stil.

PLUS: “Onze muziek heeft toch een soort introspectief karakter waardoor je altijd een beetje op je eigen eiland komt te staan, ook al sta je tussen duizenden mensen. Vooral de kracht ervan zal overkomen,” zei Van Eeckhout nog in een interview met Knack Focus. Ook al is het niet makkelijk om een (dronken) publiek dat aan de grote, oude klassiekers gewend is, stil te krijgen met grotendeels traag en repetitief gedreun, slaagde Amenra daar toch in. ‘The Pain. It is Shapeless’ opende en stigmatiseerde het publiek, dat daarna ook nog eens ‘Razoreater’, ‘Boden’, ‘Aorte. Nous Sommes du Même Sang’ en ‘Silver Needle Golden Nail’ over zich heen kreeg.

Van Eeckhouts stem snijdt nog steeds door merg en been en de diepe gitaarmuren doen de benen daveren. Amenra was een enorm explosieve en emotionele trip, een geluidsstorm met kalm oog. Even was het publiek niet meer op Graspop, maar voerde het een interne strijd in diens diepste krochten.

MIN: Hier en daar zaten er wat slordigheden qua ritme in de set. Ook was er teveel licht voor de projecties om honderd procent zichtbaar te zijn en stond de bas misschien net iets te hard. U hebt ze ongetwijfeld al beter meegemaakt in een zaal.

Sebastian Roth

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content