Alt-J, Soulwax en een pak Belgische namen toegevoegd aan Pukkelpopaffiche

© gf

De Pukkelpopaffiche is enkele hoofdschotels rijker. Radio Soulwax tekent woensdag voor een openingsparty in de Dance Hall. Alt-J is ook van de partij, net als een interessante lijst met eigenzinnige en Belgische namen, gestrikt door onder meer Mauro Pawlowski en Stijn Meuris.

Pukkelpop 2015 wordt een feesteditie. Dat wisten we al. Het lijstje met namen die het festival mogen animeren, krijgt stilaan vorm.

Traditioneel opent Pukkelpop de dag voor het festival haar deuren voor een openingsparty in de Boiler Room. Radio Soulwax mag voor de gelegenheid die avond de volledige Dance Hall inpalmen. Wat ze precies in petto hebben, blijft – uiteraard – nog een verrassing.

Op zaterdag 22 augustus vervoegt Alt-J opnieuw de line-up, drie jaar na hun Pukkelpopdebuut in de Castello in 2012. Het wervelende trio dat experiment en schoonheid als geen ander weet te combineren, mag nu waarschijnlijk het hoofdpodium inpalmen.

Nog meer kleurrijk experiment komt van twee vrienden van het huis. Chokri Mahassine gaf hen carte blanche en zij selecteerden de artiesten. Op vrijdag 21 augustus is Mauro Pawlowski selector van dienst in de Wablief?!-tent. Op het menu: eigenzinnigheid, zoals we dat van Pawlowski ook hadden verwacht. Hij strikte Goat, Fat White Family, Acid Arab, The Soft Moon, Gazelle Twin, The Germans, Meteor Musik en Hate & Merda. Zaterdag is Pawlowski zelf aan zet voor een exclusieve reünieshow met Evil Superstars.

Ook Stijn Meuris mag zich een hele dag selector noemen, en doet dat in een feestelijke tricolore. Resultaat: een erg gevarieerde Belgische affiche: Dez Mona, Raketkanon, Douglas Firs, Condor Gruppe, Dead Souls, Toxic Shock, Statue en – uiteraard – Meuris zelf.

De Pukkelpop-affiche kleurt verder Belgisch met deze artiesten: Alice On The Roof, Beauhause, Billie, Boney King, Brutus, De Nieuwe Lichting: I Will, I Swear – St. Grandson – Zinger, Faisal, Go March, King Hiss, LTGL, Michael Midnight, Mountain Bike, Nadiem Shah, Pomrad, Safi & Spreej, STUFF., Team William, The Neon Judgement, TLP, The Sha-La-Lee’s, Tout Va Bien, Vuurwerk, Your Highness en Zornik.

Meer Belgische namen worden de komende weken nog bevestigd.

Tot slot mogen ook The Dear Hunter, Residual Kid en Rhodes zich opmaken voor een muzikele reis naar Hasselt.

Alle dagtickets zijn de deur uit. Er zijn enkel nog combitickets verkrijgbaar, maar ook die verkopen als zoete broodjes.

Het festival vindt dit jaar plaats op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. 2015. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content