Albumhoes Bright Eyes verkozen tot mooiste van 2011

Het Britse platenbedrijf Art Vinyl heeft de coverart van The People’s Key, het laatste album van Bright Eyes, bekroond met hun award voor mooiste platenhoes. De Belgische groep Das Pop stranden op een 24ste plaats in de jaarlijkse verkiezing.

Je kan de volledige top-50 bekijken op de website van Art Vinyl. De platenhoezen van Bright Eyes, Das Pop en de andere genomineerden zijn nog tot 28 januari te bezichtigen in de Brusselse Jonas Gallery.

Vorig jaar dongen 50 genomineerden artiesten -of beter gezegd hun designers- mee voor de Best Art Vinyl award. Het winnende design werd gemaakt door Zack Nipper, de huisdesigner van The Black Keys. De albumhoezen van Cults en Bon Iver eindigden respectievelijk op een tweede en derde plaats. Ook de albumcover van Das Pop was genomineerd voor de prijs, maar de goochelaar op de hoes van The Game eindigde op de 24ste plaats.

Art Vinyl reikte de award dit jaar voor de zevende keer uit. Winnaar Zack Nipper was uiteraard opgetogen met de bekroning. Hij kreeg het idee voor de vurige albumcover na een gesprek met Conor Oberst, frontman van Bright Eyes. De designer ontwierp de vlammen eerst op papier en plakte ze vervolgens digitaal bij elkaar. De op glimmend papier afgeprinte platenhoes weerspiegelde op die manier het hoofdthema van The People’s Key, dat net zoals alle albums van The Bright Eyes ook op vinyl uitkwam.

Curator Sarah Reeve was opgetogen over de kwaliteit van de 50 finalisten. Ze voorspelt dat de vinylverkoop ook dit jaar nog verder zal stijgen en hoopt dat meer en meer artiesten ook zullen kiezen voor een mooie albumhoes. Winnaar Nipper verwoordt het zo: ‘Een designer moet een hoes ontwerp eerst en vooral ontwerpen voor vinyl, dan voor cd en pas helemaal op het eind voor de mp3, want dat is de volgorde van belangrijkheid voor het bekijken van de albumhoes!’ (TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content