Album van Aerosmith met bijdrages van Johnny Depp en Julian Lennon

Op het eerste album van Aerosmith in acht jaar tijd zullen de stemmen van Johnny Depp en Julian Lennon al dan niet luidkeels aanwezig zijn.

Aerosmith is helemaal terug van weggeweest. ‘Music From Another Dimension’ heet de vijftiende plaat die in november zal verschijnen. De band liet eerder al weten dat Johnny Depp als achtergrondstem te horen zal zijn op het nummer ‘Freedom Fighter’. Nu blijkt ook Julian Lennon, de oudste zoon van John Lennon, zijn steentje bij te dragen. Hij verleent zijn harmonieuze stem aan het nummer ‘Love Three Times a Day.’

Frontman Steven Tyler vertelt aan Rolling Stone dat hij Julian Lennon leerde kennen toen hij zetelde in de jury van tv-show American Idol. De strubbelingen binnen de band waren de voornaamste reden waarom Tyler instemde om mee te werken aan die show, zegt hij in datzelfde interview. Alle ruzies zijn nu van de baan geveegd en alle neuzen zijn gericht op de goede afloop van het vijftiende album.

Gitarist Joe Perry merkt op dat de bijdrage van Johnny Depp mogelijk alleen op een latere deluxe-editie zal verschijnen. Hij voegt er nog aan toe dat hij erg blij is dat de band eindelijk over nieuwe songs beschikt om op een podium te kunnen brengen. “Iedereen wil altijd maar ‘Dream On’ en ‘Walk This Way’, maar dat is niet waarom ik in een band ben gestapt,” vertelt hij. “Wij zouden de beste Aerosmith coverband kunnen zijn, maar dat ben ik beu.” (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content