Air bedenkt muziek bij 110-jaar oude film

Het Franse duo haalde voor hun nieuwe album La Voyage Dans La Lune inspiratie bij de gelijknamige stomme zwart-witfilm uit 1902. Eerder maakte Air al de soundtrack voor de verfilming van The Virgin Suicides.

La Voyage Dans La Lune wordt het zevende volledige album voor de band. Dit jaar stelde Air hun soundtrack bij de gerestaureerde versie van de stomme film al voor op het filmfestival van Cannes. Pas in de jaren 90 werd deze vergeten parel van de befaamde regisseur Georges Méliès teruggevonden.

De soundtrack duurde oorspronkelijk slechts zo lang als de film, veertien minuten, maar nadien besloot Air om nog wat nummers bij te schrijven en er een volledig album van te maken. Op de plaat krijgt het duo de hulp van het trio Au Revoir Simone en de zangeres van Beach House, Victoria Legrand.

Het album zal vermoedelijk in februari 2012 in de rekken liggen en er komt een gelimiteerde editie van op de markt dat als bonus ook de gerestaureerde dvd-versie van La Voyage Dans La Lune zal bevatten. Bekijk hieronder al eens een fragment van de film met de soundtrack van Air. (TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content