Agnetha Fältskog maakt comeback met nieuwe single

40 jaar na ‘Waterloo’ is de blonde A van ABBA weer actief. Zelf had ze niet verwacht ooit nog te zingen, maar de 62-jarige is terug met een nieuwe single en binnenkort met een nieuw album, ‘A’.

Ex-Abba-ster Agnetha Fältskog, 62 inmiddels, nog steeds blond en mediaschuw, bestormt dinsdag 12 maart na een lange muzikale afwezigheid weer de charts. De single heet, naargelang de bron, “When you really loved someone”, en is de voorbode van het album “A” dat in mei verschijnt. “Mijn stem mag niet oud klinken”, zei ze aan de BBC. In een communiqué had ze de wereld al gemeld dat zij “niet had verwacht ooit nog te zingen”.

Het Zweedse kwartet Abba, bekend van wereldhits als “Waterloo”, “Dancing Queen”, “Mamma Mia” en nog een dozijn andere nummers, hield er in 1983 mee op. Dat jaar pakte Agneta nog uit met haar soloalbum “Wrap you arms around me”. Hoewel het album een succes bleek, volgde daarna een lange muzikale stilte van de Zweedse blondine. Pas in 2004 kwam de eerste A van Abba weer met een cd op de proppen. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content