Aerosmith-zanger Steven Tyler beschuldigd van seksueel misbruik, schrijft Rolling Stone

© Getty

De Amerikaanse zanger Steven Tyler wordt beschuldigd van aanranding, seksueel misbruik en het opzettelijk toebrengen van emotioneel leed aan een minderjarige vrouw, meldt Rolling Stone. Julia Holcomb, de vrouw die de Aerosmith-zanger heeft aangeklaagd, zou kort na haar zestiende verjaardag een seksuele relatie met Tyler zijn aangegaan. De zanger was toen 25.

Volgens de gerechtsdocumenten die Rolling Stone kon inkijken, overtuigde Tyler de moeder van het meisje om hem voogdij te geven over haar toen ze zestien jaar oud was, zodat ze bij hem kon gaan wonen en daarna een seksuele relatie met hem kon beginnen.

Holcomb beweert eveneens dat zij is gedwongen om een abortus te ondergaan toen zij zeventien jaar oud was. In de aangifte wordt de naam van de nu 74-jarige Tyler niet genoemd, hij wordt omschreven als ‘Doe’. In het verleden heeft Holcomb echter meermaals in het openbaar gesproken over haar vermeende relatie met de Aerosmith-frontman. 

De rechtszaak haalt ook quotes uit de autobiografie van Tyler, waarin hij schreef dat hij “bijna een tienerbruid nam” en dat “haar ouders verliefd werden op mij en een papier ondertekenden om voogdij te krijgen, zodat ik niet opgepakt zou worden als ik haar meenam naar een andere staat”.

De vrouw beweert dat zij Tyler ontmoette tijdens een concert van Aerosmith in Portland, waar zij woonde. Na de show zou hij haar mee hebben genomen naar zijn hotelkamer. Holcomb beweert dat zij Tyler had verteld dat ze minderjarig was voor hij ‘verschillende seksuele handelingen’ bij haar verrichtte. Daarna zou Tyler de vrouw meermaals over hebben laten vliegen naar andere concerten van zijn band in de Verenigde Staten.

Partner Content