Adele wees vraag van Bob Geldof over ‘Band Aid 30’ af

Bob Geldof bij zijn aankomst aan de opnamestudio op zaterdag. © Reuters

‘Adele nam haar telefoon niet op en ik kreeg geen antwoord op mijn vraag’, klinkt het bij Geldof. Op zaterdag was het verzamelen geblazen voor de andere opgetrommelde artiesten om de single ‘Do They Know It’s Christmas’ op te nemen in de strijd tegen ebola.

‘Sommige mensen hebben er gewoon geen zin in. Adele wilde echt niet gestoord worden’, vertelde organisator Bob Geldof aan The Sun. Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van Band Aid wilde Geldof een remake maken van zijn hitsingle voor het goede doel. Dit keer wil Geldof de strijd aangaan tegen ebola. Hij hoopte ook Adele voor zijn kar te kunnen spannen, maar dat was dus buiten de Britse zangeres zelf gerekend.

Een woordvoerder van Adele liet weten dat Geldof en haar management rechtstreeks met elkaar hebben gecommuniceerd, maar dat er nooit een overeenkomst was. Geldof is ervan overtuigd dat zijn lijstje popsterren indrukwekkend genoeg is en dat de beste Britse stemmen vertegenwoordig zijn, met dames als Ellie Goulding en Emeli Sandé.

Ed Sheeran, One Direction, Rita Ora, Clean Bandit, Sinead O’Connor, Seal, Sam Smith, Roger Taylor, Jessie Ware, Olly Murs, Chris Martin, Bono, Bastille, Elbow, Paloma Faith and Angelique Kidjo zingen ook mee. De single wordt vanavond al voorgesteld tijdens de uitzending van X-factor. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content