Adele verbiedt Donald Trump haar muziek te gebruiken

© gf

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft op politieke bijeenkomsten de nummers ‘Rolling in The Deep’ en ‘Skyfall’ van Adele gebruikt, maar dat is bij de zangeres niet in goede aarde gevallen.

De Britse zangeres Adele verbiedt de Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump haar muziek te gebruiken, zo heeft het Britse muziektijdschrift New Musical Express (NME) maandag gemeld.

Miljardair Trump heeft op politieke bijeenkomsten de nummers “Rolling in The Deep” en “Skyfall” van Adele gebruikt, maar dat is bij de zangeres niet in goede aarde gevallen.

“Adele heeft geen toelating gegeven voor het gebruik van haar muziek voor wat dan ook van politieke campagnevoering”, zei volgens de NME een woordvoerder van de zangeres tegenover de Britse kwaliteitskrant The Independent.

Adele is niet de eerste muzikant die Trump verbiedt haar/zijn muziek te gebruiken. Eerder roerden zich al monumenten zoals de Canadees Neil Young en de Amerikaanse hardrockgroep Aerosmith.

Het gebruik van pop- en rockliedjes, of steun van pop- en rockgroepen, bij politieke campagnes, is verre van ongewoon in de VS. Soms leidt het tot controverse en zelfs hilarische toestanden. Zo stortte in 1984 de Republikein Ronald Reagan (en ook zijn Democratische tegenstrever Walter Mondale) zich op “Born in the USA” van Bruce Springsteen als campagnewapen. Maar het liedje is helemaal niet de ultieme “All American”-song waarvoor Reagan en co het hielden, integendeel. Het groeide uit tot een historische inschattingsblunder.

Overigens liet ook “The Boss” zelf Reagan weten dat hij het gebruik van zijn in 1982 uitgebracht en de facto anti-Amerikaans liedje ongepast vond. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content