Acht nieuwe lokale radio-omroepen erkend

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten heeft acht nieuwe lokale radio-omroepen erkend. De nieuwe zenders krijgen frequenties die niet meer in gebruik waren.

Lieten lanceerde dit voorjaar een nieuwe erkenningsprocedure voor lokale radiozenders die aanspraak wilden maken op acht in onbruik geraakte frequenties. Het gaat om één frequentie die nooit werd toegekend en om zeven frequenties die werden ingetrokken door de Vlaamse Regulator voor de Media sinds de laatste erkenningsronde.

De vrijgekomen frequenties gaan naar Story FM Arendonk, Bilzerse Omroep Organisatie, Radio Boemerang in Essen, Radio Glabbeek, Kalmthout FM/KFM, Radio Lille, FM Overijse en Rodenbachstad FM in Roeselare.

‘Radiofrequenties zijn een schaars goed en moeten daarom maximaal benut worden. Het zou weinig efficiënt zijn om deze frequenties niet in te zetten, terwijl er vanuit de radiosector vaak vragen komen om nieuwe erkenningen’, zegt Lieten.

Alle erkenningen en vergunningen uitgereikt aan particuliere radio-omroepen lopen af op 25 september 2016. Ook de nieuwe erkenningen zullen dan verstrijken. Nadien moet een nieuw radiolandschap in werking treden dat reeds in voorbereiding is. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content