Absolutely Free Festival vraagt gebruikte batterijen als toegangsgeld

© Koen Keppens

Het Absolutely Free Festival in Genk zal in augustus drie gebruikte batterijen of afgedankte zaklampen als toegangsgeld vragen. Wie met lege handen toekomt, betaalt drie euro.

Partner van de actie is batterijeninzamelorganisatie Bebat. Wie gratis naar het festival wil gaan, zal echter een kleine inspanning moeten leveren. Wie drie lege batterijen of afgedankte zaklampen in de Bebat-containers steekt, mag gratis binnen tijdens de twee festivaldagen. Als ze geen batterijen hebben, kunnen bezoekers ook drie euro betalen en zo een stukje natuurgebied van Natuurpunt sponsoren.

Groene tapinstallatie

Het festival doet al jaren acties op het vlak van ecologie. Zo werd tijdens de vorige editie getapt met een groene tapinstallatie, die werkt met zonnepanelen.

Er worden ook herbruikbare bekers in circulatie gebracht en fairtradeproducten aangeboden. En wie met de fiets komt, krijgt een Win for Life-ticket. Deze actie geldt enkel voor de eerste 200 festivalgangers.

Groene artiesten

De organisatie kijkt ook naar het ‘groene gehalte’ van de acts. De Britse muzikant en mensenrechtenactivist Get Cape Wear Cape Fly is bijvoorbeeld lid van de Occupy-beweging. In het verleden werden al acts verboden omdat ze niet pasten in het groen concept van het festival.

Het Absolutely Free Festival vindt plaats op 3 en 4 augustus in C-Mine in Genk. Momenteel staan er al groepen als The Bony King of Nowhere, Mad About Mountains en Wolfpeople op de affiche. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content