Aanstormend muziektalent uit eigen land: Crossbeat

Crossbeat © gf

Het Gentse trio Crossbeat zweeft naar eigen zeggen tussen de muzikale boezems van Bonobo en Massive Attack. Op zaterdag 4 oktober houden ze hun debuut-EP ‘9160’ boven de doopvont tijdens een showcase in de hippe KERK, Gentbrugge.

Het jonge Gentse electronicagezelschap Crossbeat is de optelsom van Sherien Holail (toetsenist, vocals), Dries Merre (special effects, vocals) en Frederik Van Melle (gitaar, synthesizer).

“Ik ben al langer met muziek bezig”, zegt Dries, “Oorspronkelijk was drum ’n bass mijn ding, tot ik mij meer begon te verdiepen in synthesizers. Ik kende Sherien via-via en contacteerde haar om samen eens wat te maken.”

Sherien springt bij: “We zijn vertrokken vanuit nummers die Dries al eerder had neergepend en waarop ik dan iets inzong. Nadat wat later ook Frederik ons had vervoegd, hebben we besloten om er voor te gaan en als collectief naar buiten te komen.”

“Dat is allemaal geleidelijk aan gegaan”, voegt Dries er aan toe. “Het was een natuurlijk groeiproces dat twee à drie jaar duurde.”

Over hun muzikale invloeden is de band formeel: “Bonobo en Massive Attack”. “Ik heb altijd al naar dat soort muziek geluisterd. Cinematic Orchestra en Aphex Twin staan ook hoog op dat lijstje.”

Voor Sherien die minder vertrouwd was met het genre, was het wat wennen. “Ik zing ongelofelijk graag en ben van nuture meer fan van nummers met tekst in. Ik ben opgegroeid met soul en hiphop. Dries heeft me geïntroduceerd in ‘zijn muzieklandschap’. Ik was meteen verkocht.”

Crossbeat heeft intussen een debuut-EP uit, getiteld ‘9160’ en verwijzend naar de postcode van (jawel) Lokeren. Daarop staan vier nummers. “Maar we hebben er nog veel meer”, verzekert Sherien, “Dit is meer promomateriaal.”

Wie de plaat wil beluisteren (hieronder) en/of downloaden kan dat via de site van Voxed Recordings, het Gentse platenlabel waar het trio onder contract ligt. Of afzakken naar de releaseparty op zaterdag 4 oktober waar ze hun materiaal voorstellen tijdens een (gratis) showcase op de hippe locatie KERK in Gentbrugge. Ook een vinylversie van de EP zal er verkrijgbaar zijn. “Het wordt meteen de start van een gloednieuwe live-set”, aldus Crossbeat. (WH)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content