A Gentleman’s Guide to Love & Murder wint Tony voor beste musical

© Reuters

“A Gentleman’s Guide to Love & Murder” is uitgeroepen tot de beste musical tijdens de ceremonie van de 68ste Tony Awards in de Radio City Music Hall in New York.

Actrice Audra McDonald brak alle records en werd de eerste acteur of actrice met zes Tony’s op haar palmares.

“A Gentleman’s Guide to Love & Murder” werd genomineerd voor tien Tony Awards en won, naast de Tony voor de beste musical, ook onder meer de award voor het beste libretto (voor Robert L. Freedman) en voor het beste kostuumontwerp van een musical (voor Linda Cho).

Audra McDonald won zondag dus haar zesde Tony Award, voor haar rol als Billie Holiday in “Lady Day at Emerson’s Bar & Grill”. Nooit eerder in de geschiedenis van de Tony Awards won een acteur of een

actrice zes awards.

De award voor de beste acteur ging dan weer naar Bryan Cranston, voor zijn Broadway-debuut in “All the Way” van Robert Schenkkan, waarin hij de voormalige Amerikaanse president Lyndon B. Johnson speelt. Het stuk van Schenkkan kreeg bovendien de prijs voor het beste toneelstuk.

Neil Patrick Harris gaat naar huis met de Tony voor de beste musicalacteur voor zijn rol als de Oost-Duitse transseksuele zangeres Hedwig in “Hedwig and the Angry Inch”, die dan weer de award won voor de beste “musical revival”, of al eerder opgevoerde musical.

Jessie Mueller werd tot slot bekroond tot de beste actrice in de musical “Beautiful: The Carole King Musical.”

De Antoinette Perry Awards for Excellence in Theatre, beter bekend als de Tony Awards, zijn theaterprijzen die jaarlijks in New York worden uitgereikt door de American Theatre Wing en The Broadway League. Er worden prijzen toegekend in 26 categorieën. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content