98 procent van de Tomorrowland-reispakketten uitverkocht

© BELGA

Sinds zaterdagavond kunnen geïnteresseerden voor het muziekfestival Tomorrowland tickets kopen voor de zogenaamde Global Journeypakketten, waarin zowel de festivaltoegang, vervoer als overnachting vervat zitten. Volgens woordvoerder Debby Wilmsen is intussen 98 procent van de zowat 20.000 pakketten de deur uit. De prijs van die paketten varieert tussen 850 euro en enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de afstand en het verblijf dat de festivalganger in België kiest.

Het festival probeert steeds bezoekers aan te trekken uit alle hoeken van de wereld. Vorig jaar telde het festival 214 nationaliteiten bij haar bezoekers. De meeste bezoekers zijn volgens de organisatoren afkomstig uit Australië. In de 500.000 preregistraties, nodig om tickets te kunnen kopen, werden dit jaar al meer dan 200 verschillende nationaliteiten geteld.

Dit jaar worden voor het eerst ook een 700-tal “Discover Europe”-arrangementen aangeboden waarmee na het festival nog vier Europese steden bezocht kunnen worden. De prijs daarvoor varieert, naargelang de opties, van 1.800 tot zo’n 4.000 euro en de formule heeft volgens Wilmsen al “goed gewerkt”.

Vrijdagavond konden de buurtbewoners van het festival in Boom en Rumst al tickets reserveren. “1.000 tickets per gemeente waren gisteren in minder dan 30 minuten allemaal weg. Maandagavond kunnen de bewoners van de Rupelstreek, met ook Boom en Rumst, hun kaarten reserveren”, aldus Wilmsen.

Op 31 januari start de reguliere ticketverkoop. De helft van de festivaltickets wordt vanaf dan aan het Belgische publiek verkocht. Vanaf 7 februari wordt de andere helft internationaal verkocht. In totaal verwacht Boom dit jaar zo’n 180.000 gasten, 60.000 per festivaldag.

(Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content