50 Cent failliet verklaard

© REUTERS

De rapper 50 Cent – a.k.a. Curtis James Jackson III – is bankroet verklaard. Hij zou 10 tot 50 miljoen dollar aan openstaande schulden hebben opgebouwd. Zelf ontkent hij zware problemen en noemt hij het faillissement “een zuiver strategische zet.”

Drie dagen geleden nog werd de rapper door een rechtbank veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van vijf miljoen dollar wegens inbreuk op de privacy. Hij had in 2009 namelijk een seksfilmpje van een vrouw online gezet om concullega-rapper Rick Ross, die een kind heeft met de vrouw, belachelijk te maken. Om aan de opgelegde boete te ontsnappen, probeerde Jackson al in mei zijn faillissement aan te vragen.

Het faillissement is dan ook een “puur strategische zakelijke zet” volgens de rapper zelf die geenszins gevolgen zal hebben voor zijn fans. De bankroetverklaring zal de rapper tijd geven om zijn financiële zaken op orde te krijgen.

Een opmerkelijke contradictie: in mei werd 50 Cent door het magazine Forbes nog aangeduid als een van de vijf rijkste hiphopartiesten in de Verenigde Staten. Zijn kapitaal, dat voornamelijk is opgebouwd uit inkomsten uit zijn muziek en kledij, zou goed zijn voor 155 miljoen dollar.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content