5 Vlaamse bands, 5 Waalse bands, Zweden & Kroaten

Nog niets gepland op zondag 25 april? In Brugge kunt u naar de finale van muziekwedstrijd Music Live.

Iedereen kent de Vlaamsche concoursen Kunstbende en Humo’s Rock Rally. Maar er is ook een federaal verantwoord initiatief: Music Live. Na een Waalse voorronde in Brussel en een Vlaamse in Ninove, is er op zondag 25 april de nationale finale. In Brugge treden 5 Vlaamse, 5 Waalse, een Kroatische en een Zweedse band op.

En u kunt erbij zijn, in het Brugse Concertgebouw, voor de ronde prijs van tien euro. Dat is zo’n 83 cent per groep. Zijn present: Zweedse ska/reggae-meiden, Kroatische rockers en tien talenten van eigen bodem. Alle genres zijn toegelaten, zolang jongeren tussen de 12 en 19 jaar ze live spelen.

Ondanks de beperkte leeftijdscategorie dongen er toch zo’n 250 kandidaten mee naar de eerste plaats. Het is al vaker gezegd: onze rock-, folk-, techno- en impro-jazzgoden worden hoe langer hoe jonger. Maken ze de dromen van hun ouders waar of krijgen ze gewoon meer kansen? Alweer een nieuw doctoraat is geboren.

Mooi aan deze wedstrijd is dat de kandidaten via coaching en workshops hebben geschaafd aan hun kunnen. In onze tijd moesten we het vak nog leren door stiekem gitaar te spelen in kelders allerhande, en kapten we bij zelftwijfel nog een pint achterover. De professionalisering treedt overal in.

Wat valt er te winnen met Music Live? Een internationale jury geeft tien al even internationale tournees weg. En het blijft niet bij landen als Zweden en Noorwegen, ook Tanzania staat op het programma. Dat betekent: prachtige vrouwen, goedkope drank en een alomtegenwoordige zon. Spijtig dat wij niet hebben meegedaan. We hadden de scheerbeurt ervoor over gehad.

Hier een reportage van de Vlaamse finale:

Sam De Ryck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content