5 nieuwe singles om te beluisteren #18

Beluister de nieuwe selectie van de week.

Cold Specks – Absisto

Een retour en plein forme: Cold Specks veegt de sombere toon en akoestische inkleding van haar zogezegde ‘doom soul’ van tafel, en gaat wild tekeer tijdens Absisto. Denk Marianne Faithfull meets Anna Calvi.

Poliça – Raw Exit

Nieuw spul van Poliça, te vinden op de gelijknamige ep die de deluxeversie van Shalumith vergezelt. ‘Who’s ready to die alone?’ vraagt Channy Leaneagh. Zo ruig en sinister klonken ze nooit eerder.

Rome Fortune – One Time For

Knap bondgenootschap tussen een rapper uit Atlanta en een knoppendraaier uit Londen – niemand minder dan vaste klant Four Tet! Tja, kunnen wij eraan doen dat die mens zo ondernemend is tegenwoordig?

Keyboard – Peaceable World

Geen idee wat we leuker vinden aan dit obscure afrofunkduo dat binnenkort heruitgebracht wordt via Soundway: de geweldige groepsnaam (Keyboard! Ha!), de titel (is ‘peacable’ een woord?) of de kwekkende, welja, keyboards.

Movie – Ads

Frisser onder de oksels gewassen dan Das Pop en met hetzelfde jolige virus opgezadeld als Franz Ferdinand. Borderline irritant, maar dat synthesizerlijntje, hoe ze dat zo slim pikten van Sam & Dave: clever, heel clever.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content