4 aanraders voor het Gentse showcasefestival Glimps

Go March © -

Glimps showcaset tussen 10 en 12 december opnieuw het talent van vandaag en morgen. Zestig groepen uit België en de rest van Europa mogen hun kunnen tonen aan het Gentse publiek. Deze vier mag u niet missen.

Go March (BE)

Het instrumentale powertrio Go March (gitarist Philipp Weises van Intergalactic Lovers en MannGold, toetsenist Hans De Prins van wijlen Broken Glass Heroes en Shun Club en drummer Antoni Foscez van Meuris en Statue) ontketent op Glimps drie keer zijn wervelende spacerock. ‘Noem het gewoon dansmuziek, je moet de dingen niet altijd moeilijker maken dan ze zijn’, aldus Foscez in Knack Focus.

Brutus
Brutus© –

Brutus (BE)

Steak Number Eight, Raketkanon, The Black Heart Rebellion… Aan luide, snelle en/of loodzware gitaren geen gebrek in Belgenland. Het Leuvense trio Brutus is de jongste hond van het pak. Shoegazemetal van dreigingsniveau vijf.

Rozi Plain
Rozi Plain© –

Rozi Plain (UK)

Was het voorbije jaar een van die liedjes dat tegengif bood tegen sleutels die vluchten in rioolputjes en voor de elfde keer gepikte fietslichten: Friend City van Rozi Plain, die goedgemutste folkpopsongs breit voor fans van Emiliana Torrini en Feist.

Kel Assouf
Kel Assouf© –

Kel Assouf (BE)

‘Ik woon al tien jaar in Europa,’ zegt Anana Harouna van Kel Assouf, ‘maar overal is mijn ziel in de woestijn.’ Harouna, afkomstig uit Niger, behoort tot de Toeareg en stampte in Brussel een snedige variant op woestijnblues uit de grond.

Glimps vindt op 10, 11 en 12 december plaats op meerdere locaties in Gent. Alle info: glimpsgent.be.

Jonas Boel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content