21 bezoekers betrapt op drugsbezit op Tomorrowland

© Belga

Aan Dreamville, de camping van dancefestival Tomorrowland, zijn al 21 bezoekers betrapt op drugsbezit en vervolgens opgepakt.

Aan Dreamville, de camping van dancefestival Tomorrowland, zijn al 21 bezoekers betrapt op drugsbezit en vervolgens opgepakt. Zij worden de komende dagen niet toegelaten op het festival, hoewel ze een geldig ticket hadden. Dat zegt de lokale politie van de zone Rupel, die dit jaar opnieuw heel wat controles uitvoert.

Na een geslaagd experiment vorig jaar, staan er ook “drugstonnen” nabij de ingang van Dreamville. “Festivalgangers die drugs bij zich hebben, kunnen zich op die manier nog tot op het laatste moment bedenken wanneer ze een van de vele waarschuwingsborden zien”, zegt Veronique Wegge van de politiezone Rupel. “Wie toch met drugs de camping probeert binnen te raken, weet waaraan hij of zij begint.”

De politie voert grondige controles uit aan de ingangen van de camping, met onder meer de hulp van drugshonden, en zal de komende dagen ook op het festivalterrein actief zijn. “Tomorrowland moet een feest blijven, voor drugs is er geen plaats”, stelt ze. Onder de festivalgangers die betrapt werden, hadden de meesten gebruikershoeveelheden drugs op zak. Zeker één persoon werd als dealer beschouwd en moet zich later allicht voor de rechter verantwoorden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content