200ste caféconcert trapt nieuw Stoemp!-seizoen af

Stoemp! © gf

Woensdag vindt het 200ste optreden plaats van Stoemp!, de reeks concerten in Brusselse kroegen. De eer is aan WB and the Mercenaries. Hun optreden is de start van het najaarsseizoen van Stoemp! Onder andere Patrick Riguelle en de artiesten van Eigen Makelij staan op de affiche.

Stoemp! is een initiatief van Poppunt dat unieke caféconcerten wil aanbieden aan Brusselaars, studenten, toeristen en pendelaars. Het concept is alweer aan zijn 13de seizoen toe. Voor het eerste optreden van het najaarsseizoen speelt WB and the Mercenaries woensdag in café Merlo. Het wordt een bijzonder concert, want het is het 200ste Stoemp!-optreden.

Dat aantal zal de volgende maanden nog danig oplopen. Er staan tussen half september en begin november maar liefst 16 evenementen op het programma, waaronder een aantal op een bizarre locatie. Zo heeft Stoemp! een volledig podium op studentenfestival Brussel Brost. Op 24 september kun je daar onder andere naar High Hi, Soldier’s Heart en Brutus gaan kijken. Ook in het oude station van Laken staat een muzikaal feestje gepland. Op 16 oktober spelen de Brusselaars van Jaune Toujours er, met Bravo Big Band als voorprogramma.

Stoemp! werkt daarnaast samen met andere muziekorganisaties. Het Brusselse concept gaat voor een uitwisseling met het Gentse Trefpunt. De Gentenaars van Bear Run spelen zo in het Brusselse café Roskam, terwijl de Brusselse indierockers van WHIZ naar de Arteveldestad trekken. Er komt ook een Vlaams-Waals concert in samenwerking met BE for Music. Dat is de koepelorganisatie waaronder Poppunt, Court-Circuit, Clubcircuit en Club Plasma aan een sterker Belgisch muzieklandschap werken. SUPERGENIUS bestormt op 15 oktober het podium van de Beursschouwburg voor een stevige portie post-hardcore. De Waalse afgevaardigden die avond zijn de sludge-punkers van het Waals-Brusselse trio The Progerians.

Hiphoplabel Eigen Makelij brengt op Stoemp! een heuse Label Night. In het Ritscafé blaast heel wat talent verzamelen, waaronder Team Panini en Diamantairs. De afsluiter van het Stoemp!-seizoen heet Patrick Riguelle. De voormalige bandleider van De Laatste Showband brengt met een resem topmuzikanten achter zich een ode aan Jacques Brel.

De volledige kalender van Stoemp! vind je op www.stoemplive.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content