20 jaar Feest in het Park door de ogen van de bezoekers

© Wouter Van Vaerenbergh
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Al twintig jaar lang trekt Feest in het Park bezoekers van verschillende generaties aan. Wij trokken de weide op om samen met hen herinneringen op te halen. “Op Feest in het Park heb ik voor het eerst van het festivalleven geproefd.”

Feest in het Park is meer dan een festival, voor sommigen is het de ideale therapie om tragische gebeurtenissen te verwerken. Zo heeft een bezoek aan het festival de Ronsenaar Tom Vanden Daele enkele jaren geleden een stukgelopen relatie te boven doen komen. “Het was net gedaan met mijn ex toen ik naar het festival kwam. Samen met enkele vrienden hebben we er het beste van gemaakt en voor ik het goed en wel besefte was zij uit mijn geheugen verdwenen.”

Daarnaast heeft hij in 2011 de reggae-microbe te pakken gekregen bij Busy Signal. “Voorheen was ik niet zo’n grote fan van het genre, maar toen ik de Jamaicaan aan het werk zag, was ik meteen verkocht. Het was echt een fenomenaal optreden.”

Gezelligheid troef

Feest in het Park is zoals een feest in je hof, maar dan met goede artiesten.”

Anderen hebben dan weer hun allereerste festivalervaring te danken aan Feest in het Park. Een groepje jonge twintigers proefde in 2009, op hun 16de, voor de eerste keer van het festivalleven in Oudenaarde. “Voor enkele van ons was dat het begin van een echte festivalverslaving. Ondertussen hebben we al meerdere festivals achter de kiezen, maar Feest in het Park blijft op ons lijstje staan”, zegt één van de enthousiastelingen. Volgens de jongeren is de gezellige sfeer de grootste troef van het muziekfestijn.

Daar is Bram Osselaer, een Gentenaar die dit jaar voor de vijfde keer een bezoekje brengt aan het festival, het mee eens. “Feest in het Park is zoals een feest in je hof, maar dan met goede artiesten.” Elke jaar zakt hij voor een ander reden af naar het festival. Al blijft de editie van 2012 zijn favoriete. Toen kroop één van zijn geliefdkoosde dj’s achter de decks: Friction. “Dit jaar mag mijn vriendin bepalen naar wie we gaan kijken”, lacht hij.

20 jaar Feest in het Park door de ogen van de bezoekers
© Wouter Van Vaerenbergh

Lokaal karakter

Ook voor lokale artiesten als Andreas De Zutter, één helft van het dj-duo Les Mecs, is Feest in het Park meer dan een doorsnee festival. Hij mag al enkele jaren plaatjes draaien op de camping. “Maar ondanks mijn werk als dj, geniet ik eigenlijk vooral van de rockconcerten”, aldus De Zutter. Hij voelt zich voornamelijk aangetrokken tot het festival door het sterk lokaal karakter. “Je loopt altijd wel iemand tegen het lijf die je kent.”

De grootste troef van het festival? Wij natuurlijk.

Niet enkel bezoekers houden een gelukzalig gevoel over aan twintig jaar Feest in het Park, ook vrijwilligers. “Wij staan elk jaar trouw op post. Het is hier plezant werken en de sfeer is simpelweg super”, vertelt een glimlachende medewerker van een drankkraam. “En wat is de grote troef van het festival? Wij natuurlijk (lacht). Al mocht Flogging Molly er ook wel zijn in 2013.”

Ook al geeft iedereen zijn eigen invulling aan Feest in het Park, toch zijn de meesten het er over eens dat het festival perfect is zoals het nu is. “Het hoeft niet groter te worden”, klinkt het bij een bezoeker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content