20.000 mensen feesten op eerste editie van Summer Swing

(archieffoto) © Belga

Summer Swing, de opvolger van Rimpelrock, lokte op de eerste editie 20.000 festivalgangers in Kiewit. Organisator Chokri Mahassine mag terugblikken op een geslaagde vuurdoop.

Het ideale festivalweer, zo’n 23 graden zonder regen, was een van de ingrediënten die de eerste editie van het Summer Swingfestival in Hasselt tot een succes hebben gemaakt. De opvolger van Rimpelrock, die een publiek van 3 tot 99 jaar beoogde, mocht uiteindelijk zowat 20.000 bezoekers verwelkomen. Hoogtepunten waren The Broken Circle Bluegrass Band, K3, Clouseau, Urbanus en Will Tura.

Na het verdwijnen van de regenwolken boven de festivalweide van Kiewit, begon het publiek iets na het middaguur toe te stromen. Het concept werd erg gesmaakt. Voor de ouderen waren er voldoende zitplaatsen en grote schermen om alle optredens van dichtbij te volgen. Het iets jongere publiek pendelde tussen de drie podia, waar ze zowel de Vlaamse schlagers, muziek voor kinderen als populaire popsongs konden horen.

Op het eerder klassieke Ambiance Podium was er veel belangstelling voor Robby Longo, De Romeo’s met Willy Sommers, Bart Kaël en uiteraard Will Tura. De Family Stage, waar de jongste bezoekers welkom waren, wist te boeien met de Jukebox for Kids, K3, De Bende met Mega Mindy en, als afsluiter, een dolkomische set van Urbanus & De Fanfaar.

Voor het hoofdpodium tot slot, waar er ruimte zat was, genoten de bezoekers vooral van The Broken Circle Bluegrass Band, Ozark Henry, Clouseau en Level 42. Vooral Clouseau had er zin in, en wist veel publiek van de andere podia weg te lokken. Organisator Chokri Mahassine mag terugblikken op een geslaagde vuurdoop voor Summer Swing. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content