16.000 punkfans trotseren modder op eerste dag Groezrock

© iStock

Festivalseizoenopener Groezrock in Meerhout heeft vrijdag op de eerste dag van de 25ste editie zowat 16.000 bezoekers gelokt. Het punk- en hardcorefestival kreeg zoals gevreesd te maken met een hier en daar tot modderpoel herschapen festival- en campingterrein, maar dat kon de muzikale pret (nog) niet bederven.

Op de opener van de tweedaagse stond vrijdag meteen absolute headliner Rancid op de affiche. De Californische oerpunkrockers waren speciaal overgevlogen voor hun enige concert op Europese bodem dit jaar en brachten ook nog eens een integrale live versie van hun klassieke, best verkochte langspeler “…And Out Come The Wolves”, dit jaar twintig jaar oud. Frontman Tim Armstrong – met zijn volle baard en spinnenwebtattoo op de kale knikker een imposante verschijning – en de zijnen kregen het publiek meteen mee met hits als “Time Bomb” en “Ruby Soho” en lieten niet meer los.

Eerder op de dag zorgden onder meer de Zweedse punkrockers van No Fun At All, hardcorelegende Terror en singer-songwriter Frank Turner voor de nodige variatie. Op een nagenoeg volledig Belgisch zijpodium kregen dan weer Double Veterans en We’rewolves de kans om zich internationaal in de kijker te spelen.

Zaterdag is het vooral uitkijken naar poppunkband Sum 41, helemaal terug na een lange periode van persoonlijke problemen van zanger Deryck Whibley, een eerbetoon door collega’s aan de overleden No Use For A Name-zanger Tony Sly en de band rond Hollywoodactrice Juliette Lewis. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content