Sander VDV wordt eerste van een sterke Humorklas

© Facebook

Gisteren maakte de Humorklas van Radio 2, het kleine broertje van Humo’s Comedy Cup, de winnaar bekend. Volgens coach en stand-up comedian Han Coucke lag het niveau van de wedstrijd beduidend hoger dan vorig jaar. ‘De drie finalisten zijn dan ook toppers van wie we ongetwijfeld nog zullen horen’, zei hij.

Gisteren deden de laatste drie finalisten, Sander Vanderveeren, Edouard De Prez en Soe Nsuki een laatste show in het Oud Gasthuis in CC Asse. Ze waren de drie laatste overblijvers van de negentig inschrijvingen. Maar volgens juryvoorzitter Urbanus sprong Sander er toch uit: ‘Een grap mag niet langer duren dan ze waard is. De winnaar wist de spanning heel goed op te bouwen’, zei hij. Volgens jurylid Wouter Deprez was hij erg goed om de pointe nog aan te vullen met een extra grap.

‘Sander VDV’, zoals hij zichzelf noemt, was al in 2014 halve finalist in Humo’s Comedy Cup. Hij schreef ook al voor Woestijnvis voor ‘Achter De Rug’ en verzorgt het vaste programma van Gunter Lamoot en Lukas Lelie.

‘Nieuwe generatie comedians’

Coach Han Coucke, alias ‘Han Solo’, vond het opmerkelijk dat er zich dit jaar een nieuwe generatie comedians aandient. ‘Normaal moet je als coach op zoek gaan naar de eigenheid van je leerlingen, maar in deze lichting was opvallend dat de meesten hun eigen stijl al gevonden hadden. De finalisten zijn alle drie toppers waar we ongetwijfeld nog van zullen horen’, zij hij aan Radio 2.

Zelf reageerde Sander VDV op de overwinning in zijn typische stijl:

Sander Vanderveeren tijdens de kwartfinale:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op 26 speelt Sander VDV in de Capitole in Gent, als voorprogramma van de humoristische voorstelling ‘Ooit getwist’. In het najaar mag hij gedurende de volledige tournee van Han Solo het voorprogramma spelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content