Repetities voor wereldcreatie van “De Juwelen van Castafiore” zijn gestart

© Hergé

De eerste aria’s van de strip-opera “De Juwelen van Castafiore” zijn voorgesteld. Deze wereldcreatie op basis van het album van Hergé wordt van 17 tot 26 september in open lucht opgevoerd in het Kasteel van Terhulpen. Aanleiding is de 20ste verjaardag van de vzw Opéra pour Tous.

Met de goedkeuring van de stichting Moulinsart hebben de initiatiefnemers een lyrische komedie bedacht waarin bekende aria’s van Mozart, Puccini, Gounod, Bizet of Offenbach op aangepaste teksten vertolkt worden.

Sopraan Hélène Bernardy incarneert Bianca Castafiore en de jonge Amani Picci vertolkt de rol van Kuifje. Acteur Michel de Warzée kruipt in de kleren van kapitein Haddock voor een niet gezongen rol: de zeebonk van Hergé haat immers opera. Verder treden Daniel Galvez, in de rol van Serafijn Lampion, en Pierre Doyen en Thierry Vallier als Janssen en Janssen voor het voetlicht.

De vzw Opéra pour Tous creëert deze lyrische komedie met grote zorg om het album van Hergé te respecteren, zowel naar de teksten als voor het decor en de kostuums. De acteurs werden ook gekozen voor de fysieke gelijkenissen met de stripfiguren. De repetities zijn nu twee weken aan de gang. Het spektakel wordt van 17 tot 26 september acht keer ’s avonds in open lucht opgevoerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content