Opera Ballet Vlaanderen biedt opnames van voorstellingen gratis online aan

De opera in Gent © belga

Nu er door de coronacrisis de komende weken geen voorstellingen kunnen plaatsvinden bij Opera Ballet Vlaanderen, biedt het kunsthuis vanaf morgen opnames van vijf opera- en balletproducties van de voorbije seizoenen gratis online aan.

Vanaf morgen brengt Opera Ballet Vlaanderen vijf opera- en balletvoorstellingen naar uw woonkamer. Het aanbod wordt op korte termijn nog uitgebreid met andere producties.

‘Zowel opera- als balletliefhebbers kunnen nu vanuit de huiskamer opnieuw genieten van deze titels of ze voor het eerst ontdekken’, zegt Wilfried Eetezonne, woordvoerder van Opera Ballet Vlaanderen. ‘Voor wie nog niet in onze theaters is geweest, is het de ideale kennismaking met de wereld van Opera Ballet Vlaanderen. De komende weken zullen we het aanbod nog aanvullen. Maar uiteraard hopen we vooral dat we snel opnieuw onze deuren kunnen openen en het publiek weer een live-ervaring kunnen aanbieden.’

Vanaf vrijdag kunt u de opera’s Parsifal, La Juive en Rusalka en de balletvoorstellingen Ma Mère L’Oye en Bach Studies bekijken via de website van Opera Ballet Vlaanderen. Daarnaast blijft het kunsthuis ook aanwezig op het platform OperaVision en werkt het mee aan het nieuwe initiatief van Cultuurconnect, Podium Aan Huis. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content