Nieuwe theaterzaal in Hasselt

© Het nieuwstedelijk
Els Van Steenberghe
Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Het vanuit Leuven opererende muziektheatergezelschap Het nieuwstedelijk opent samen met Stad Hasselt en de Hogeschool UC Leuven-Limburg een nieuwe theaterzaal in het hart van Hasselt.

In ‘DE NIEUWE ZAAL’ – zoals de zaal zal heten – is er plaats voor theater, muziek, debat, audio én film. Het wordt de vaste uitvalsbasis van Het nieuwstedelijk in Hasselt – dat zich bij voorkeur als stadstheater van Leuven, Hasselt én Genk profileert – en het wordt ook de locatie waar Z33 zebracinema en A-Z nights zal organiseren.

Stijn Devillé: ‘We willen als stadstheater van Leuven, Hasselt en Genk onze rol volop spelen en voor een groot publiek toegankelijk zijn. Dus niet alleen repeteren achter gesloten deuren. Daar heeft de Limburger niet veel aan. Wel willen we onze voorstellingen regelmatig kunnen spelen en omkaderen, zodat we ons publiek optimaal kunnen bedienen. Naast onze eigen zaal in Hasselt blijven we bovendien inzetten op spelen en creëren in Genk. Hierover binnenkort meer!’

We willen als stadstheater van Leuven, Hasselt en Genk onze rol volop spelen en voor een groot publiek toegankelijk zijn. (Stijn Devillu0026#xE9;, artistiek leider van Het Nieuwstedelijk)

DE NIEUWE ZAAL is een vlakke vloerzaal met plaats voor 150 toeschouwers. De zaal wordt gebouwd in de gymzaal van Campus Hemelrijk van de Hogeschool UCLL in de Maastrichterstraat in Hasselt.

Dit initiatief sluit bovendien aan bij het ‘Cultuurplan voor Limburg’ dat Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) op 26 oktober 2017 voorstelde. Dat plan zet onder meer in op meer middelen, bredere participatie, erfgoed, interregionale samenwerking én de erkenning van Z33 als Vlaamse Kunstinstelling. Ook DE NIEUWE ZAAL zet op deze punten in en werkt onder meer samen met Z33.

Meer info: www.nieuwstedelijk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content