Lowlands voegt naar huis gestuurde turner Yuri van Gelder toe aan affiche

Yuri van Gelder © BELGAIMAGE

De Nederlandse turner Yuri van Gelder zal komende zondag op het muziekfestival Lowlands alsnog zijn Olympische oefening aan de ringen doen. Hij staat rond het middaguur in de Alpha, de grootste tent van het driedaagse evenement in het Nederlandse Biddinghuizen.

“We vonden dat hij wel een podium verdient nu hij niet meer de finale kan doen op de Olympische Spelen”, zegt een woordvoerder van organisator Mojo.

Van Gelder werd vorige week door de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF weggestuurd van de Olympische Spelen, omdat hij in Rio de Janeiro te zwaar was doorgezakt. Daardoor mist hij de Olympische ringenfinale, waarvoor hij zich wel had weten plaatsen. Lowlands heeft hem nu uitgenodigd om de oefening alsnog uit te voeren op het festival, waarop Van Gelder enthousiast gereageerd heeft.

De woordvoerder van het festival wil geen antwoord geven op de vraag of de turner terecht naar huis werd gestuurd. “Maar hij heeft hier jarenlang voor getraind en is toch een fantastisch sportman“, zo klinkt het wel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content